Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Zapomeňte na infantilní ponožky a rádoby sexy trenýrky. Každý správný muž potřebuje nůž. Ať už do kuchyně, nebo do kapsy.

Pamatujete na film Sedm statečných? Jedna z nejúchvatnějších scén je ta, kde pistolník Britt v podání Jamese Coburna, vyprovokovaný chvástavým hejskem, vrhne nůž rychleji, než jeho sok vystřelí. Všichni kluci si pak pořizovali vystřelováky. Ovšem ty pouťové, které se po třetím vystřelení už jen líně vysouvaly z plastové rukojeti. Kvalitní kapesní nůž nevyužije jen pistolník. Ocení ho turista, milovník campingu, ale i manažer, stačí vybrat ten pravý kousek právě pro něj.

Foto: kulina.cz
Jaký dárek ocení pod stromečkem každý muž? No přece nůž!

Na co se žena dívá nejraději? Na muže, který (pro ni) kouzlí večeři

Dnešní kluci se neohánějí jen vystřelováky, ale i kuchařskými noži v kuchyni. Nejraději coby mistři grilu nebo steaků. A speciálně práce s masem a zeleninou, jako jsou rajčata nebo cibule, si žádá opravdu kvalitní nástroj. Nic vám neušetří v kuchyni práci tolik jako ostrý nůž.

Nechte se inspirovat

Nůž jako nástroj i jako šperk kuchyně

Kvalitní, řemeslně zpracovaný nůž od renomované značky vám při správné péči bude dobře sloužit dlouhá léta. Kde takové najdete? Na e-shopu Kulina.cz. V jednoduchém průvodci vám poradí, jak kvalitní nůž poznat a jaký nůž se nejvíce hodí pro vaše potřeby. Dozvíte se, že kromě ceny je jedním z vodítek výběru i použitý materiál, způsob výroby nebo design samotného nože.

Kvalita tkví v materiálu a řemesle

Mezi nejkvalitnější nože patří ty kované. Kovaný nůž je totiž pevnější, drží ostří nabroušené dlouhou dobu a hned tak ho nezlomíte. Nejlepší řemeslní nožíři kovají čepele nožů ručně. Když uvidíte, že má nůž netradičně žíhanou čepel, pak vězte, že jde o damaškovou ocel. Ta patří k nejpevnějším materiálům na světě. Jde o výkovek z několika druhů oceli, které jsou zkované do tenkých vrstev – odtud specifické černobílé žíhání.

Foto: kulina.cz
Kvalitní nůž je základ do každé dobré kuchyně

Nůž coby dárek

Dárek do kuchyně není nuda. Speciálně pokud vyberete kousek, který by si obdarovaný možná sám nepořídil. Třeba kvalitnější sadou základních nožů nebo naopak nějakým speciálním kouskem potěšíte každého milovníka dobrého jídla a vaření. Na Kulina.cz pro vás vybrali ty nejkrásnější kousky.

Tak co, dámy a pánové, už víte, o co si letos napíšete Ježíškovi?

Foto: kulina.cz
Když se funkce snoubí s krásou. Nože WMF na Kulina.cz pro všechny mistry kuchyně

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám