Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Americkému herci Ashtonu Kutcherovi (34) už je Země malá. Zřejmě proto se rozhodl koupit si letenku až za hranice atmosférym, a stát se tak vesmírným turistou. Je tak přesně pětistým člověkem, který se rozhodl se společností Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona vydat do kosmu.

Oznámil to sám Branson. „Krátce jsem Ashtonovi zavolal, abych mu pogratuloval a přivítal ho,“ napsal na Twitteru miliardář, podle nějž je herec nadšený.

Branson, který jinak mimo jiné provozuje aerolinky, je ze svého nového byznysu nadšený. „Virgin Galactic je nejvíce vzrušující podnikání, s jakým jsme kdy začali, stále se musím někdy štípnout, abych uvěřil, že je to skutečnost,“ uvedl.

„Ashton se přidává k rychle rozšiřující se skupině skutečných průkopníků, kteří směřují ke zkušenosti, jež změní jejich život a zapíše se do učebnic dějepisu. Je super mít ho na palubě,“ dodal.

Letenka na Bransonovu kosmickou loď stojí 200 tisíc dolarů (3,8 miliónu korun). Jsou ve finální fázi testování a příští rok má podniknout první let s posádkou do vesmíru.

Související témata:
Virgin Galactic

Reklama

Další články

Načítám