Hlavní obsah
Článek

Do Rokenrolové síně slávy za rok 2022 byli během sobotního galavečera v Microsoft Theatre uvedeni členové britské skupiny Duran Duran. Kapela, která vznikla v roce 1978, se měla po delší době sejít v původní sestavě na jednom podiu, ovšem pro ocenění si do Los Angeles přiletěli osobně pouze čtyři hudebníci z původní pětičlenné sestavy. Zdravotní stav bývalého kytaristy kapely Andyho Taylora mu neumožňoval účast.

Během úvodního projevu během 37. ročníku ceremoniálu frontman kapely Simon Le Bon publiku sdělil prostřednictvím dopisu od Taylora, že se akce bohužel nemohl účastnit osobně kvůli neúspěšné léčbě metastatické rakoviny prostaty ve čtvrtém stadiu. Ocenění tak převzali pouze zbylí členové Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor a zmiňovaný Simon Le Bon.

Britský kytarista v dopise uvedl, že by cestou do Los Angeles posouval své momentální hranice, jak fyzicky, tak duševně a zároveň uvedl, jak moc je pyšný na své čtyři ‚bratry‘.

„Milujeme Andyho vroucně. Nebudu tady stát a brečet, myslím, že by to bylo nevhodné, ale mám z toho takové pocity,“ sdělil Le Bon novinářům v zákulisí.

Andy Taylor působil kromě kapely Duran Duran i ve skupině The Power Station, ale věnoval se i sólové dráze, kdy doprovázel na kytaru například Roda Stewarda, Roberta Palmera, Paula Rodgerse a řadu dalších umělců.

Reklama

Další články

Načítám