Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V jeden okamžik plakala, další se smála. Když se Jana Nagyová (63) po téměř třiceti letech opět viděla na filmovém plátně, byla plná emocí. "Bylo to jako tobogán, od rozpaků po radost. Říkala jsem si, jak budou můj návrat na plátno vnímat diváci, média i moje rodina," řekla Super.cz. herečka, která se obávala srovnávání se svojí nejslavnější rolí princezny Arabely.

"Jedny šaty dokonce byly velmi podobné těm, které nosila Jana Brejchová jako královna v Arabele. Já vždycky měla sen, že bych si chtěla královnu zahrát. Ale když jsem odešla z Československa, bylo mi jen dvacet sedm, to jsem byla příliš mladá. Dneska už bych mohla hrát královny nebo císařovny každý den," smála se stále půvabná blondýnka.

Pohádkou Princ Mamánek, v níž ji můžeme aktuálně vidět v kinech, její filmový návrat nekončí. "Už jsem natáčela film Dvě slova jako klíč s režisérem Danem Svátkem, který bude mít premiéru na přelomu roku," pochlubila se Nagyová s tím, že se dalších hereckých příležitostí nezříká.

Nejbližší bude film o krasobruslaři Ondreji Nepelovi, kde si zahraje jeho trenérku. Musí si tak sama oprášit bruslení. "Ale nebude to těžké, dodnes bruslím, i když žádné piruety předvádět nebudu. To ale nedělala ani paní Hilda Múdra, i když stála na kluzišti až do svých osmdesáti," upřesnila Nagyová s tím, že se ale kvůli natáčení zpět z Německa vracet nebude.

V našem rozhovoru prozradila také to, jak její znovunalezené herecké ambice vnímá její rodina. Manžel, děti ani vnuci ji na plátně dosud neviděli. "Neviděli ani Arabelu," přiznala.

Reklama

Další články

Načítám