Hlavní obsah
Článek

Novopečený moderátor VIP zpráv Jiří Pomeje (†54) má za sebou svou premiéru. V neděli se poprvé naostro postavil před kamery a ukázal, proč zrovna on právem dostal tento flek. Ze stolu za čtyři milióny prošpikovaného technikou si udělal prolézačku, válel se u něj jako po flámu a nadával u toho jako špaček. Sterilní moderování Ivany Gottové položil na lopatky. Podívejte se na exkluzivní fotogalerii.

Jiřímu Pomejemu šlo v neděli o hodně. Vsadil se totiž s šéfem Primy Markem Singrem, že poprvé bude mít sledovanost milión diváků. A může se mu to podařit. Je to totiž neřízená střela a obě své kolegyně s převahou zadupává do země.

Pomeje se na obrazovce objeví deset minut před dvacátou hodinou, kvůli své nezkušenosti ale musel vstupy předtáčet. „Až po týdnu to bude přímý přenos. Kdyby mě nechali jet naostro hned první den, budu kecat tak dlouho, že nestihnou odvysílat jedinou reportáž,“ smál se před natáčením viditelně rozechvělý moderátor.

Když pak dorazil do studia, setřásl ze sebe chmury a rozbil úplně celý harmonogram natáčení. Režiséru Adrianu Stoikovi jako by sebral úplně práci. „Můžu si ještě říct něco navíc? Co kdybych si vlezl do stolu? Chci si utrhnout mikroport a mluvit do něj z dálky. Mně by se to líbilo jinak,“ byl ve svém živlu Jiří. Občas si ale na sebe také pěkně zanadával, když se mu něco nedařilo. Nebyl si například schopný několikrát uvědomit, že má postupně mluvit do první, druhé a třetí kamery a stále měnil jejich pořadí.

„Jsem d****ní herec. Šestadvacet let to dělám a neumím si zapamatovat tři kamery!“ zuřil na celé kolo. Celému štábu se neustále omlouval a za všechno mu děkoval. Jako herec moc dobře ví, jak si udržet přízeň spolupracovníků.

A jeho kousky, které předváděl při prvním natáčení, uhranuly i všechny v zákulisí, kterým přitom svým řáděním přidělával práci. „Je to živel, ale bude to mít úspěch. Myslím, že Jiří ve svém věku v sobě najde špičkového moderátora. Jde mu to skvěle,“ vysekla Pomejemu poklonu šéfka primáckého zpravodajství Jitka Obzinová.

Pomeje byl vyřízený. „Všem jsem do všeho kecal, pořád se mi nic nelíbilo. Mám úplně promáčenou košili. Ale říkal jsem si, že do toho musím dát všechno. Stejně jako do toho budu všechno dávat každý den,“ svěřil se nám Pomeje. Jeho premiéru můžete posoudit v televizi sami. Ale garantujeme vám, že nudit se s tímhle hlučným velkým lidovým chlapem rozhodně nebudete.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám