Hlavní obsah
Článek

Ivanka Trump přiletěla do Česka převzít za zesnulou maminku Ivanu medaili Za zásluhy I. stupně in memoriam od prezidenta Zemana. V pátek večer převzala metál na Pražském hradě a po boku jí stáli manžel Jared Kushner a bratr Donald Trump Jr.

„Moje matka se narodila a vyrůstala v tehdejším Československu, vyrůstala ve Zlíně, lyžovala za národní tým a navštěvovala Karlovu univerzitu v Praze. Během života si zachovala hluboký vztah a lásku k České republice,“ komentovala slavnostní ceremoniál Ivanka.

„Vím, že maminka by byla tímto uznáním nesmírně poctěna. Stejně jako jsme my, že ho můžeme jejím jménem převzít tady v Praze,“ dodala.

Tím ale její pobyt nekončil. Ivanka si s manželem užila romantický víkend plný brouzdání po Praze, která ji uchvátila. Podělila se o snímky z procházky metropolí, nechyběl záběr z parníku na Vltavě, pózování na Karlově mostě nebo u Staroměstského orloje.

Pří zpátečním letu do USA pak zavzpomínala na zesnulou maminku s její knihou Jak vychovat Trumpa.

„Odchod maminky mi zlomil srdce. Byla skvělá, okouzlující, vášnivá a ďábelsky vtipná. Byla ztělesněním síly, houževnatosti a odhodlání. Žila život naplno - nikdy nevynechala příležitost se smát nebo tančit,“ vzdala hold své mamince po jejím skonu letos v červenci.

Ivana Trumpová zemřela ve svém domě, na následky zranění po pádu ze schodů. Bývalá manželka exprezidenta USA Donalda Trumpa po sobě zanechala tři děti a 10 vnoučat. S matkou, Marií Zelníčkovou, která v září oslavila 96. narozeniny, se naposledy viděla v roce 2019 při rodinné oslavě jejích tehdy 93. narozenin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám