Hlavní obsah
Článek

Od odchodu Karla Gotta (†80) do hudebního nebe uplynuly začátkem října tři roky a na nejslavnějšího českého zpěváka všech dob vzpomínají i v zahraničí. Krásné vzpomínky na Karla Gotta má i Marian Gold, tedy leader německé skupiny Alphaville.

„Písničky Karla Gotta jsem slýchával odmalička. Když o tom přemýšlím, musím říct, že mě vlastně Karel provázel celým mým životem. Až do jeho odchodu jsme zůstali v kontaktu a velmi dobře si rozuměli,“ svěřila se německá hvězda Super.cz.

Členové skupiny si Zlatého slavíka tak vážili, že mu dovolili jako jedinému přezpívat jejich největší hit. „Když mi Karel jednou řekl, že by chtěl písničku Forever Young zazpívat česky, nepochyboval jsem a byl jsem velmi nadšený. Řekl jsem, že může do písně vnést jakýkoli nápad, jaký chce. Karla Gotta miluji a navždy budu jeho opravdovým fanouškem.“

Legendární německá skupina Alphaville, která vznikla v roce 1982, si oblíbila nejenom Karla Gotta ale i celou Českou republiku, a proto se sem rádi vrací. Už 16. listopadu vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny, kde samozřejmě nebudou chybět jejich největší hity jako Big In Japan, zmíněné Forever Young nebo Sounds Like a Melody.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám