Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme si s Martinem Písaříkem (44) povídali, měl na hlavě ještě blond paruku, kterou nosí v roli policisty v muzikálu Sestra v akci v Hudebním divadle Karlín. Chvíli jsme o jeho image žertovali, pak jsme se ale dostali k tématu, jímž jeho život rezonoval několik let. Na etapy totiž absolvoval cesty na motorce Afrikou, z nichž natáčel také televizní pořad.

"Nevím, jestli bych to ještě absolvoval. Bylo to náročnější, než jsme si mysleli. Dohromady to bylo sedm měsíců cesty rozdělených i kvůli covidu do tří let. Povedlo se nám projet celé západní pobřeží od Maroka až do Kapského města. Teď pracujeme na střihu a v lednu byste měli sedmnáct dílů vidět v České televizi. A motorky i s tím doprovodným autem teď budeme mít vystavené v obchodním centru na Chodově," uvedl.

Na cestě šlo týmu o zdraví, a dokonce i o život. "Kameraman s řidičem dostali na předposlední etapě malárii. Na vlastní oči jsem viděl, co to s lidmi dělá, a není to nic příjemného. Pak bylo pár míst, kde jsem se necítil úplně bezpečně. Ale díky tomu, že jsme komunikovali hodně s místními, řekli nám, kde to opravdu nebezpečné je. Třeba v Nigérii nám řekli, ať si raději zajedeme padesát kimometrů, protože na bližší silnici jsou banditi, kteří by nás přepadli," svěřil Martin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám