Hlavní obsah
Článek

Oblíbený český herec František Peterka, známý svým komediálním talentem, dnes slaví úctyhodné 90. narozeniny. Představitel rolí z televizních filmů jako je například Zítra to roztočíme, drahoušku...! nebo Jáchyme, hoď ho do stroje! je stále neuvěřitelně vitální.

Známý milovník sportu, který studoval herectví na Pražské konzervatoři, si na svůj věk nepřipadá. „Cítím se skvěle, denně chodím hodinu ven a teď píšu knihu. Nemám žádné potíže, jen ty nohy,“ svěřil se deníku Aha! herec, který dokonce promluvil i o tom, že jej před nedávnem přepadl cizí muž.

„Bylo to hrozné. Přišel ke mně do baráku, zazvonil na mě, že chce dělat rozhovor. Když jsem ale otevřel dveře do bytu, tak mě přepadl a chtěl mě vykrást,“ řekl Peterka, který od té chvíle chová k cizím mužům nedůvěru.

Idol mnoha ženských srdcí hrál v řadě filmových rolí, především ve filmech Petra Schulhoffa, jenž jsou komediálně laděné. Kromě dvou výše zmíněných filmů jste jej mohli také spatřit ve filmech jako je například Dáma na kolejích, Mumu, Křehké vztahy nebo Stín kapradiny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám