Hlavní obsah
Článek

Dcera tragicky zesnulé Ivany Trump (†73) Ivanka v pátek dorazila do České republiky. Na Pražském hradě převzala z rukou prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy I. stupně in memoriam, podnikatelku, modelku a lyžařku Zeman vyznamenal za zásluhy o stát.

Do Vladislavského sálu, kde předávání státních vyznamenání při příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu proběhlo, Ivanka dorazila krátce před osmou hodinou večerní.

Do rodné země své matky přiletěla v pátek ráno i s manželem Jaredem Kushnerem a bratrem Donaldem Trumpem jr. Oba ji na Hrad doprovodili.

„Chtěl bych poděkovat Ivance a Donaldu Trumpovým, že spolu s panem Kushnerem navštívili při této příležitosti Prahu. A učinil jsem poprvé a naposled jedinou výjimku, kdy cenu nepřebírá jeden člověk, ale obě děti Ivany Trumpové (mladší syn Eric Trump do Česka nedorazil - pozn.),“ uvedl Zeman ve svém úvodním proslovu.

Exmanželka bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa zemřela 14. července po pádu ze schodů ve svém domě. Poslední rozloučení se konalo 20. července v New Yorku.

Místem posledního odpočinku se stal rodinný hřbitov v Bedminsteru v New Jersey, který se nachází na pozemku Trump National Golf Club, privátního golfového klubu, který spravuje The Trump Organization.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám