Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Georgie Henley (27) si fanoušci série Letopisy Narnie dobře pamatují jako Lucku, nejmladší ze sourozenecké trojice hlavních hrdinů. Kromě boje proti zlu na filmovém plátně ale sváděla i nelehkou bitvu v soukromí.

Na sociální síti se herečka fanouškům svěřila, že léta skrývá jizvy na ruce. Poté, co se proslavila díky Narnii, zahájila Georgie studium angličtiny na Univerzitě v Cambridge.

Několik týdnů po začátku školy se ovšem nakazila nekrotizující fasciitidou-vzácným, ale závažným bakteriálním infekčním onemocněním.

„Stalo se to v mých osmnácti a ta bakterie mě málem zabila. Aby mi ruku nemuseli amputovat, podstoupila jsem příšernou, invazivní operaci a následné rekonstrukce, které zahrnovaly transplantace kůže a způsobily jizvy,“ nechala se slyšet.

„Dlouho mi trvalo se zotavit jak fyzicky, tak psychicky, ale doufala jsem, že jednou přijde správný čas, kdy o tom budu schopná mluvit. Začnu dnes,“ uvedla u fotky, kde jizvy poprvé ukázala.

Henley přiznala, že o infekci a jizvách byla sdílná v soukromí, ale před světem vše tajila kvůli práci. Před kamerou nebo v divadle nosila obvazy, dlouhé rukávy a make-up, při focení si záměrně dávala ruku do kapsy.

„Průmysl, jehož jsem součástí, se soustředí na dokonalou krásu, takže jsem se bála, že přijdu o práci. Pravdou je, že nic takového jako dokonalost neexistuje, ale stejně jsem se styděla, že se liším, a měla strach z vysokých očekávání, která lidé měli, protože jsem začala kariéru v útlém věku,“ vysvětlila.

Dnes se snaží vidět věci z jiné perspektivy. Už ví, že se za své jizvy nemusí stydět, protože jsou připomínkou jejího boje o život. Navíc neovlivňují její herecké schopnosti.

Herečku v komentářích podpořili nejen fanoušci, ale také řada známých osobností jako Emma Corrin, Honey Ross, Pearl Mackie nebo Charli Howard.

Reklama

Další články

Načítám