Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Spolu s manželem Peterem Pechou (34) byla zpěvačka a herečka Kateřina Pechová (37) jednou z účinkujících na charitativním koncertě spolku Alsa, který se věnuje péči o pacienty s ALS a jejich rodiny. Pro Katku je toto téma velmi citlivé. Na amyotrofickou laterální sklerózu, na kterou zemřel například Stanislav Gross, skonal před sedmi lety i její nevlastní tatínek.

„Tatínek s nemocí bojoval v době, kdy Alsa ještě neexistovala. Vznikla v podstatě těsně před tatínkovou smrtí. Lékaři nám nebyli schopní moc poradit a vysvětlit nám, co nás čeká. Neměli jsme prakticky na koho se obrátit. Přesto se celá rodina snažila být tatínkovi oporou i v době, kdy už byl v nemocnici upoután na lůžko," svěřila se Kateřina.

Právě i osobní zkušenost ji přivedla ke spolupráci se spolkem. "Když jsem se o Alse dozvěděla, rozhodla jsem se jim pomáhat a podpořit je. Stále mě trochu mrzí, že jsme se o nich nedozvěděli dřív. Vědět, co je ALS a co pacient potřebuje, by nám určitě moc pomohlo. Proto jsem ráda, že se Alse daří a dostává se do povědomí lidí. Nemocní a jejich rodiny mají v Alse fantastickou oporu,“ obdivuje práci spolku Kateřina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám