Hlavní obsah
Článek

Usměvavé slečně s copánky život přichystal nejen radosti, ale i spoustu bolestných chvil. Už jako osmadvacetiletá ovdověla a když se svým druhým mužem zatoužili po dítěti, prodělala mimoděložní těhotenství, kvůli kterému málem zemřela.

Filmová a divadelní herečka Jana Boušková se narodila 8. května 1954 v Kladně. Kvůli dyslexii přerušila studium na gymnáziu, které vyměnila za obor herectví na pražské konzervatoři, kterou v roce 1975 úspěšně absolvovala. Ještě téhož roku nastoupila do angažmá Národního divadla, kde je doposud.

Prvním manželem Bouškové byl herec Petr Svojtka, se kterým má syna Jana. Svojtka bohužel tragicky zahynul. Po představení v divadle se vracel opilý domů a přejela ho tramvaj.

Druhým manželem oblíbené herečky je Václav Vydra, se kterým byli dlouhou dobu jen partneři a teprve po třiadvaceti letech soužití na psí knížku se v roce 2006 vzali.

Se svým dnes už manželem také toužili po dítěti. Jejich přání ale pro herečku málem skončilo tragicky. Jednoho dne ji překvapily bolesti, kterým zprvu nepřikládala velký význam. „Myslela jsem, že mám žlučníkový záchvat, ve skutečnosti šlo o mimoděložní těhotenství.  Za velkých bolestí jsem odehrála představení a krátce nato skončila v nemocnici. Jsem ráda, že žiju,“ přiznala Boušková. Ze strachu, že by se situace mohla opakovat, se s Vydrou o společného potomka už nepokusili. „Jana u toho málem umřela, tak jsme si pak řekli, že to už nebudeme zkoušet,“ přiznal Václav Vydra.

Se svým mužem bydlí Jana v přírodě, kousek od Slapské přehrady.

Reklama

Další články

Načítám