Hlavní obsah
Článek

Herečka divadla Semafor Zuzana Burianová zemřela krátce po svých 75. narozeninách, a to těsně předtím, než se měla ze Švýcarska stěhovat zpátky do České republiky.

Její velké přání bylo strávit Vánoce doma s rodinou. To už se bohužel nikdy nevyplní…

K náhlému odchodu své maminky se nyní vyjádřila i její dcera Kateřina. „Maminka spadla ze schodů, zlomila si nohu a potloukla se. Asi dostala embolii,“ řekla Blesku.

Návrat do Prahy byl přitom pro herečku velkým snem, jelikož ze Švýcarska zvládala Česko navštěvovat pouze dvakrát do roka. Rovněž ji v Praze čekalo mnoho setkání s hereckými kolegy a přáteli.

„Bydlím ve Švýcarsku blízko Curyšského jezera. Mám krásný výhled na Alpy. Jsme tam s partnerem velmi spokojení. Stýkáme se s dalšími Čechy, kteří tam žijí. Do Prahy jezdím asi jen dvakrát ročně. Stále tady mám byt v Dejvicích,“ prozradila Super.cz na oslavě svých 70. narozenin.

Burianovou si diváci pamatují z celé řady menších rolí. Namátkou jmenujme například skladnici z komedie Vesničko má středisková nebo zdravotní sestru Zuzanu v seriálu Nemocnice na kraji města. Zahrála si také v seriálu Návštěvníci. Známý byl také její pěvecký um, kterým posluchače těšila v divadle Semafor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám