Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novým britským premiérem bude bývalý ministr financí, konzervativec Rishi Sunak. O premiérské křeslo se ucházel podruhé, boj s Liz Truss byl pro něj neúspěšný. Zároveň se v pondělí odpoledne stal novým lídrem Konzervativní strany.

Rishi Sunak je ženatý, s manželkou Akshatou Murthy mají dvě dcery. Potkali se na Stanfordově univerzitě, svatba proběhla v roce 2009. Půjde o první hinduistickou rodinu, která bude adresu 10 Downing Street obývat, a také o rodinu nejzámožnější.

Akshata je díky IT firmě svého otce Narayany Murthyho (Infosys) dědičkou miliardového jmění, britský Daily Mail uvádí, že její aktuální podíl činí 430 milionů liber (přes 12,1 miliard Kč). Pro srovnání: osobní jmění britského krále deník Forbes odhadl na 500 milionů amerických dolarů (přes 12,4 mld. Kč). Společné jmění manželů pak podle květnového žebříčku Sunday Times (Sunday Times Rich List 2022) činí 730 milionů liber.

V srpnovém rozhovoru pro The Times Sunak nechal nahlédnout do soužití se svou ženou. Mj. o ní řekl, že je nepořádná.

„Já jsem extrémně čistotný, ona je bordelářka. Já jsem organizovaný, ona je více spontánní. Nebude ráda, že to říkám, ale chci být upřímný - moje žena není moc pořádná. Je to s ní noční můra, oblečení je všude, a boty...ach bože, ty boty...,“ uvedl.

Z Indie do Velké Británie se rodina přestěhovala v roce 2013. Žijí v domě v Kensingtonu, který je jednou z mnoha nemovitostí, které vlastní. „Pane“ manželům říká také byt v Kensingtonu nebo penthouse v Santa Monice.

Související témata:
Rishi Sunak

Reklama

Další články

Načítám