Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vleklé zdravotní problémy trápily baviče Petra Novotného (76) už deset let. A poslední tři roky se zdržoval převážně doma, do společnosti nevyrážel a držel se rodinného krbu. Nyní udělal výjimku, když byl hostem na oslavě 55. výročí kapely Fešáci, s níž po většinu svého života spolupracoval.

Do pražské Lucerny, kde se akce konala, dorazil s manželkou Miroslavou, která je jeho největší oporou. Letos oslavili už 42. výročí svatby.

Zdravotní stav populárního baviče je v poslední době stabilizovaný, snaží se dodržovat pokyny lékařů, co se týče přiměřené fyzické aktivity. Jen zdravá výživa je mu trochu na obtíž. Ale i s bříškem má úsměv na tváři, a když ho na pódiu vyzpovídal kolega Pavel Zedníček, doslova se rozsvítil.

Petr Novotný prodělal v roce 2013 mrtvici. O tři roky později mu selhaly ledviny a v roce 2017 musel na operaci srdce kvůli prodělanému infarktu. Hospitalizován byl i o rok později kvůli selhání organismu, stejný rok podstoupil operaci prostaty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám