Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězda Harryho Pottera Tom Felton (35) ve své nové knize s názvem S kouzelnickou hůlkou otevřeně popsal boj se závislostí. Přiznal, že v alkoholu hledal únik před psychickými problémy.

„Alkohol nebyl problém, byl to symptom, problém byl hlubší,“ píše v ukázce z knihy, kterou získal People.

„Z příležitostného napití byly půllitry piv za bílého dne a každý z nich byl doprovázen panákem whiskey,“ popsal období života v LA.

Situace zašla tak daleko, že jeho tehdejší partnerka, která byla zároveň jeho manažerkou, požádala Tomovy agenty o zásah. Byl to ale dopis od jeho právníka, který herce konečně probral a donutil ho, aby vyhledal pomoc.

„Tome,“ stálo v něm. „Příliš se neznáme, ale vypadáš jako milý kluk. Tohle je moje sedmnáctá intervence za kariéru, jedenáct z mých bývalých klientů zemřelo. Prosím, nebuď dvanáctý.“

Tehdy Tom poprvé nastoupil do léčebny v Malibu, opustil ji ale po 24 hodinách. Zanedlouho si našel jiné zařízení, ze kterého herce ale vyhodili, protože porušil pravidla, našli ho na dívčím pokoji. Nakrátko se zmátořil, ale po čase se problémy vrátily.

Nastoupil do léčebny potřetí, tentokrát z vlastní vůle, nikoliv na nátlak blízkých. Bylo to prý nejtěžší rozhodnutí v jeho životě, ale zároveň nejspíš nejrozumnější.

„Už se nestydím přiznat, že mám problém. Nejsem v tom sám. V životě můžeme mít problémy s fyzickým zdravím, stejně jako s psychickým. Není se za co stydět. Není to známka slabosti,“ dodal s tím, že doufá, že jeho otevřenost pomůže ostatním s podobnými problémy a nebudou se bát vyhledat terapii.

Feltonova kniha S kouzelnickou hůlkou vyšla celosvětově v úterý a k dostání je už i v českých knihkupectvích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám