Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to přes čtyři roky, co si americký komik Rob Delaney (45) prožil opravdové peklo. Jeho dvouletý synek Henry v lednu 2018 podlehl rakovině. Chlapci našli tumor na mozku krátce poté, co oslavil rok života. Rodiče to absolutně zdrtilo a bolest se s časem příliš nemírní, jak Delaney nyní popsal ve své nové knize A Heart That Works.

S manželkou Leah se s Henryho zdrcující diagnózou jen těžce srovnávali. „Smutek převálcoval vzpomínky v mé hlavě jako velký autobus,“ popisuje moment, kdy se se ženou dozvěděli o synově tumoru.

„Byla to největší bolest v životě. Jako bych najednou vážil čtyřikrát víc a v místě mého srdce byla černá díra.“

Chlapec podstoupil operaci, po které strávil 2 měsíce na jednotce intenzivní péče. Pak přišly na řadu chemoterapie. Bohužel další rentgen odhalil, že se rakovina vrací. Lékaři Henrymu dali 3-6 měsíců života.

„Kdybyste se mě zeptali, jak bez něj žiju dál, odpověděl bych, že nevím,“ uvedl herec s tím, že útěchou jsou mu tři další synové, z nichž jeden z nich přišel na svět až po Henrym. Jeho příchod byl hořkosladký a rodiče se z něj nemohli radovat naplno.

Rob je také smířený s vlastní smrtí. „Nevím, kam Henry šel nebo co se s ním po smrti stalo. Ale vím, že to jednou zjistím, až sám zemřu. Aspoň zažiju něco, co zažil on. To vědomí mi přináší klid,“ přiznal komik, nejvíc známý ze seriálu Catastrophe.

Reklama

Další články

Načítám