Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V 88 letech dnes odešla herecká legenda Josef Somr. Hvězdu filmů Ostře sledované vlaky, Tři veteráni nebo Slavnosti sněženek trápilo poslední roky zdraví. Úmrtí legendy zasáhlo mnoho jeho hereckých kolegů.

„Je to strašná ztráta. Skromný člověk, velký herec, velký kamarád,“ uvedla pro TN.cz herečka Jiřina Bohdalová (92). Více se na sociální síťi vyjádřil prezident Herecké asociace Ondřej Kepka. "S velkým šokem jsem zaznamenal zprávu, že nás opustil velký bard českého herectví - Josef Somr. Odešel velký český herec a morální autorita, která svým chlapáckým, ale především ryze pravdivým herectvím oslovovala miliony diváků. Měl jsem to štěstí, že jsem se s ním potkal jako mladší herecký kolega, ale také jako režisér třeba detektivky Spirála nenávisti,“ nechal se slyšet Ondřej Kepka.

Herec David Novotný smrt Josefa Somra nese velmi těžce. "Josefe... Neříkám to moc často... Chlapům veskrze minimálně... Miluju tě... Jsem rád, že jsem se s tebou mohl potkat v rádiu, před kamerou i na jevišti," svěřil se. Také režisér Jiří Strach zavzpomínal. „Do nebe odešel nejdobřejší a nejpokornější člověk, jakého jsem kdy v životě potkal. Josef Somr,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám