Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V neděli 16. října by herečka Eileen Ryan oslavila úctyhodné půlkulatiny, bylo by jí 95 let. Tohoto jubilea se ale bohužel maminka Seana Penna (62) nedožila. Zemřela v neděli ve svém domě v Malibu.

O úmrtí herečky, známé například z filmů Magnolia, Jmenuji se Sam, Vyvrhel nebo Křižovatka smrti či ze seriálu Bonanza, informovala její agentka, podle níž zemřela Ryan o víkendu u sebe doma v Malibu. Zprávu potvrdil i hereččin syn Michael, když na Twitteru k její fotografii napsal: „Včera jsme ztratili maminku.“

Ryan měla tři syny, kromě oscarového držitele Seana Penna a hudebníka Michaela Penna (64) ještě herce Chrise Penna, který ovšem zemřel v roce 2006 ve věku čtyřiceti let. Její životní láskou byl otec všech jejích synů herec a režisér Leo Penn. Toho si vzala dva měsíce po seznámení v roce 1957 a manželi zůstali přes čtyřicet let až do jeho smrti v roce 1998.

Herečka často spolupracovala se svým synem Seanem, společně si zahráli hned v několika filmech, ale její vášní bylo především divadlo. Ráda navíc Seana doprovázela na nejrůznější akce a premiéry, na červeném koberci byla jako doma.

Reklama

Další články

Načítám