Hlavní obsah
Nicol Prosová
Článek

Bude to téměř rok, co do hudebního nebe odešel legendární zpěvák Miroslav Žbirka (†69). Jeho láska Kateřina nyní nastínila své plány do budoucna a rozhodla se promluvit o věcech, o kterých zpěvák údajně dlouhé roky mlčel, protože to byl gentleman tělem i duší.

Kateřina Žbirková udržuje odkaz slavného zpěváka. Vydává desku, kterou stihl sám Meky ještě připravit a nazpívat, organizuje koncerty k jeho nedožitým 70. narozeninám, a navíc chystá dokonce knihu. „Meky si strašně hlídal soukromí, nikdy se nevyjadřoval o svých tajných věcech. Všichni ho znají jako pohodáře a gentlemana, který se nikdy nerozčílí,“ říká Kateřinna.

Kniha tak nebude o Mekym, kterého znáte, ale o tom, jaký byl za zavřenými dveřmi. „Já ho znám úplně jinak. Jaký byl, bude v knížce, kterou napíšu. Nikdo mě nebude cenzurovat. Budou tam tajné věci, které mi Meky nedovolil říct,“ prozradila v úterní talk show 7 pádů Honzy Dědka Žbirková.

Praha oslaví nedožité 70. narozeniny Mekyho Žbirky 21. 10. velkolepým koncertem. Jeden už proběhl v Londýně, další bude v Bratislavě a velké finále bude právě pražský koncert. Kateřina rovněž prozradila, že Meky si vlastně ani nedokázal představit, že by se dožil vysokého věku. „Meky vždycky říkal, že si neumí představit, jak bude v sedmdesátce fungovat. Tak se tomu tak elegantně vyhnul. Říkám to drsným anglickým humorem, protože to byl jeho styl. Sám by si z toho udělal legraci. A zároveň mi to pomáhá,“ přiznala Žbirková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám