Hlavní obsah
Článek

Herec Jan Kanyza (75) pověsil svou kariéru na hřebík těsně před svými 75. narozeninami. Herec, který se věnuje malířství, mimo jiné prozradil, co si myslí o kolezích, kteří si stěžují na mediální zájem.

Herec na vernisáži svých obrazů hýřil dobrou náladou a podpořit ho přišla řada známých českých umělců. "Humor se snažím, aby mě neopouštěl, protože to je víceméně přirozená obrana proti blbství, a abych neměl blbé nálady. Já jsem životní skeptik," míní Jan Kanyza a dodává: "Podle mě skeptik je úspěšně vyléčený optimista."

Jak jsme u českých osobností zvyklí, všichni mají stále hodně práce, ovšem Jan Kanyza k tomu přistupuje úplně jinak. "Já nic neplánuju. Já nejsem státní plánovací komise," směje se. "Já to beru, jak to je, jak to přichází, a v tom se snažím orientovat. Žít je důležité!" prozradil Super.cz.

Mediální zájem zvládá s elegancí a noblesou, on sám nemá pochopení pro ty, kteří si na něj stěžují. "Já vám to řeknu upřímně, když slyším některé kolegy, že je obtěžuje popularita, tak si říkám, proč nešli k poště?" rozpovídal se herec. "Ona je to určitá satisfakce té profese, že si ho člověk všimnul. Být znamená být vnímán," říká oblíbený český herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám