Hlavní obsah
Článek

Nejen Ondřej Gregor Brzobohatý jako Ladislav Štaidl. V sérii Iveta se objeví i fenomenální skladatel Karel Svoboda (†68), do kterého se převtělil čerstvý držitel ceny Thálie, herec Saša Rašilov (51). A podoba je opět dechberoucí.

„S Karlem Svobodou ani Ladislavem Štaidlem jsem se osobně nikdy nesetkal. S Ivetou Bartošovou několikrát, a to při moderování různých společenských akcí, kde vystupovala, a vždycky to bylo setkání s milým, jemným a citlivým člověkem,“ říká představitel Karla Svobody v pokračování minisérie Iveta Saša Rašilov.

Jako správný herec si i Rašilov svůj předobraz nastudoval. „Karla Svobodu jsem nakoukal, kde to šlo. Zhlédl jsem dokument o muzikálu Dracula, viděl jsem záznamy z nahrávání písniček s Karlem Gottem a snažil jsem se, samozřejmě ve spolupráci s maskéry, se jeho podobě co nejvíce přiblížit,“ vysvětlil.

„Víc než nějaká stoprocentní věrnost a kopie těch původních postav, tak abychom viděli muzeum voskových figurín, šlo o velmi přesnou a citlivou sondu do té doby. To se mi na tom líbilo nejvíc. Optika tvůrců je zaměřená spíš než na nějakou fresku, kde se míhají známé osobnosti a postavy, na jednoho obyčejného člověka a na jeho osobní a dojemný životní příběh,“ uvedl k minisérii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám