Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že herec Divadla na Vinohradech spoustu let trpí Crohnovou chorobou se většinou ví. Málokdo však tuší, že mívá i depresivní stavy. Igor Bareš (56) s největší pravděpodobností sklon k depresi podědil po mamince.

„Mám to odmalinka, patrně jsem sklon k depresím podědil, protože moje maminka byla malinko labilní. Žiju s tím, snažím se, nikdy jsem se neléčil, pouze jednorázově. Patří to k životu. Je třeba se s tím naučit žít, bojovat s nimi, a nejlépe s lékařem,“ svěřil Super.cz.

Mezi osobnostmi v knize Deprese není depka se sice nevyskytuje, ale adeptem by mohl být. Knihu napsal lékař Radkin Honzák, psychiatr, Agáta Pilátová a moderátor, publicista Aleš Cibulka. Zajímavé je, že o svých psychických problémech nechtěly mluvit ženy.

A jak to má hvězda seriálu Osada s Crohnovou chorobou? „Zrovna dnes jsem se vrátil z IKEMu, kam jezdím každé dva měsíce na kapačku. Postaví mě na nohy, a proto mám dnes takový dobrý pocit. Tahle nemoc právě také nepřispívá k psychické pohodě,“ řekl nám herec Igor Bareš.

Crohnova choroba (chronické zánětlivé onemocnění trávicího ústrojí) ho sužuje 25 let. Kapačky dostává deset roků. Je rád, že mu je zdravotní pojišťovna a IKEM umožňují, protože jde o drahou biologickou léčbu. „Je to super! V mém případě léčba funguje stoprocentně.“

Vypadal dobře, zdravou barvu prý získal na dovolené v Turecku, ale i od červeného vína při křtu, jak nám pobaveně prozradil. Zajímalo nás, jestli si vousy nechává růst kvůli roli. Vedle své půvabné ženy Antonie Talackové (44) vypadá totiž zbytečně starší...

„Jsem ve fázi, kdy se chlap tváří, že je starý, aby po něm náhodou nikdo nic nechtěl,“ okomentoval se smíchem porost na tváři. „Aby ho v tramvaji, v metru pustili sednout. Aby manželka řekla, chudáku, vypadáš blbě, tak já ten obrázek přitluču,“ přiznal Super.cz.

Dotočil pro Českou televizi druhou řadu seriálu Osada, v níž hraje movitého podnikatele, který ze sebe dělá chudáka, aby mu ostatní chataři nezáviděli. V první sérii měl vousy, tak mu přišlo logické být opět zarostlý.

„Přesto se holit musím, protože hraju Winstona Churchilla a ten měl hladkou tvář,“ řekl nám Igor Bareš o postavě, kterou ztvárňuje v pražském Divadle Viola.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám