Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kriminalisté podali návrh na obžalobu psychiatra Jana Cimického ze znásilnění a vydírání pacientek, kterých se lékař měl dopustit ve 28 případech. Na lékaře nejdříve upozornila dcera Nadi Urbánkové zpěvačka Jana Fabiánová poté, co bylo oznámeno, že Cimický získá od prezidenta Miloše Zemana vyznamenání. Později se ozvala i moderátorka České televize Martina Hynková Vrbová, která s Cimickým před dvaceti lety spolupracovala na televizním pořadu.

A právě při přípravě jednoho z dílů pořadu se s ním setkala v jeho ordinaci. „MUDr. Cimický mě krátce po příchodu napadl. Povalil mě na sedačku, kde mě začal osahávat na prsou a líbat. Ve chvíli, kdy se mi podařilo ho na chvíli odstrčit, začal recitovat jednu z jeho básní. Byla jsem v naprostém šoku. Po nějaké době se mi podařilo z ordinace utéct a v panice doběhnout na autobus. Ubránila jsem se, ukončila spolupráci na pořadu a dala si závazek, že s panem doktorem se již nikdy osobně nesetkám,“ napsala tehdy na Instagramu.

Chtěla tím podpořit ženy - pacientky doktora Cimického, jejichž výpovědi byly některými lidmi zlehčovány a bagatelizovány. Nyní cítí obrovské zadostiučinění a poděkovala policii.

„Je to důležitá zpráva dnešního dne pro nás 28 žen, které tímto procesem procházíme. Je to důležitá zpráva pro ty, co nás chtějí znevěrohodnit, ponížit a umlčet, a je to důležitá zpráva pro všechny ty, co nás podporují a dodávají nám odvahu. Děkuji. Děkuji také vyšetřovatelům Policie ČR za jejich mravenčí práci,“ uvedla na sociální síti.

Reklama

Další články

Načítám