Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřela slovenská herečka a pedagožka Tatiana Hrivnáková (†74). Diváci ji znají například z pohádky Zlatá runa či cyklu Bakaláři.

Podle informací webu Pluska.sk herečka spáchala sebevraždu skokem pod vlak a zanechala dopis na rozloučenou. O jejím tragickém skonu informovala i slovenská policie.

„Podle dostupných informací měla čtyřiasedmdesátiletá žena vstoupit a následně zůstat stát na kolejišti. Vzhledem k rychlosti vlaku a krátké vzdálenosti strojvedoucí nedokázal srážce zabránit. Lékař konstatoval na místě smrt. Další okolnosti případu jsou předmětem vyšetřování,“ stojí na facebookových stránkách slovenské policie.

Herečka prý těžce nesla smrt svého syna. „Paní Hrivnáková učila na konzervatoři v Bratislavě. V pondělí, kdy nepracovala, přišla na vrátnici školy, kde nechala dopis pro paní ředitelku, kde psala, že už nemá důvod ani sílu žít, že jde za synem, který před necelými pěti měsíci tragicky zahynul v zahraničí,“ citovala Pluska.sk svůj zdroj.

Hrivnáková si zahrála například ve filmech Dievča s blankytnými očami, Adam Šangala, Nepokojná láska nebo v seriálu Rozprávky pätnástich sestier. Na obrazovkách se naposledy objevila v roce 2004 v seriálu The Brief. Věnovala se tak především pedagogické činnosti. Na bratislavské konzervatoři vyučovala scénický projev a herectví.

Reklama

Další články

Načítám