Hlavní obsah
Článek

Operní pěvec Štefan Margita (67) promluvil o posledních chvílích své manželky Hany Zagorové (†75). Zpěvačka podle něj zemřela na následky nemoci krve, která ji celý život trápila, nikoliv na mrtvici, jak se také v některých médiích objevilo. Zpěvačka strávila v nemocnici poslední týdny svého života. Hospitalizována byla kvůli vysokým horečkám.

Její stav se zhoršoval a lékaři Margitovi řekli, ať se připraví na nejhorší. On sám před svou milovanou Haničkou její stav tajil. Zagorová postupně ztrácela i chuť k jídlu, což nevěstilo nic dobrého... „Tvrdil jsem, že se nic neděje a že pan doktor říkal, že má lepší výsledky. To ji uklidňovalo,“ řekl Margita v rozhovoru pro ShowTime na CNN Prima News.

Margita se do nemocnice prakticky nastěhoval, aby byl své milované ženě nablízku. Ta o blížícím se konci neměla tušení. „Stále se vyptávala, co budeme dělat. Jestli půjdeme na Slavíka. Prostě netušila, že se to stane. Byla velice pozitivní, ale pak se to najednou začalo hodně zhoršovat. Hodně spala, chudinka. A víš, co je strašné? Zažívají to tisíce a tisíce lidí. Sedíš vedle milované osoby a víš, že třeba už zítra nebude. Je katastrofa na tohle čekat. Byl to pro mě nejhorší moment. To, že nemůžeš pomoct. Nikomu to nepřeju zažít,“ řekl Margita, který popsal i poslední okamžiky Hančina života.

„Ona zemřela v pátek, a ve čtvrtek kolem páté odpoledne se ještě probrala, koukla na mě a řekla: ‚Pusinku.‘ Pak už spala až do rána a v 11 dopoledne umřela,“ uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám