Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

S nástupem podzimu přicházejí otázky na vitamín D: „Stačí mi vitamín D z letní dovolené? Čím více opálená kůže, tím více vitamínu D? Pomáhá mi vitamín D s imunitou? Mohu získat vitamín D i z potravy?“

Co je vitamín D? Živina, kterou naše tělo potřebuje pro svůj správný chod a je v těle produkována jen při pobytu na slunci. V zimních měsících je ale sluneční svit méně intenzivní, proto ho tělo produkuje minimum, nebo dokonce žádný.

Dostatek vitamínu D je důležitý:

• Pro zdraví našich kostí

• Pomáhá do nich vstřebávat vápník

• Udržuje zdraví našich svalů

Nedostatku vitamínu D je vystavena velká část populace. V ČR žijeme daleko od rovníku, který by nám zajistil přirozený přísun vitamínu D. Ještě méně vitamínu D mají senioři a lidé s vyšším pigmentem – tmavší pletí.

Lidé s tmavou pokožkou mají vysokou hladinu melaninu, který určuje její zbarvení. Tato pigmentace zabraňuje správnému vstřebávání vitamínu D, proto by lidé s tmavší pokožkou měli přijímat více vitamínu D.

Foto: Shutterstock
Jak na podzim dodat tělu přirozeně vitamín D

Jak na nedostatek vitamínu D od podzimu do jara?

• Zvýšit příjem potravy obohacené o vitamín D.

• Užívat potravinové doplňky s vitamínem D.

Od 30. roku věku každému z nás ubývá kostní hmota a právě vitamín D přispívá k tomu, že jsou naše kosti udržovány pevné.

Jak získat vitamín D z potravy?

Pokud vás neláká pravidelná a zvýšená konzumace ryb, nabízí se i mléčné výrobky. Nicméně z potravy bývá příjem vitamínu D nedostatečný. Chceme-li si uhlídat jeho dostatečnou hladinu a dodržovat jeho přesné dávky, nejefektivnější jsou potravinové doplňky. Tím máme nad vším kontrolu.

Jejich oblíbenost roste díky jednoduchému způsobu užívání. Našemu tělu dokážeme takto dodat potřebné vitamíny pravidelně. Na trhu se nyní objevuje produkt z Norska – VitaSolaris. Představuje roční zásobu vitamínu D, který nyní můžete získat na rok zdarma.

Proč je roční vitamín D zdarma?

Tuto akci si můžeme dovolit z jednoho prostého důvodu. Jsme společnost, která své produkty nabízí přímo a chce podpořit vaše zdraví. Své produkty posíláme lidem rovnou do schránky. Proto můžeme poslat roční balení vitamínu D zdarma i Vám,“ vysvětluje ředitel společnosti NaturaMed Martin Kozelský.

Jak si objednat roční vitamín D zdarma?

K objednání ročního balení vitamínu D zdarma můžete volat na bezplatnou infolinku

800 30 30 50, nebo kliknout sem.

Další články

Načítám