Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vzpomínáte na hit z osmdesátek Lítáme v tom? Zpěvačka Petra Zámečníková (52) se proslavila právě touto písní, kterou nazpívala spolu s Jiřím Strnadem. Tehdy nahradili tragicky rozpadlé duo, které tvořila Iveta Bartošová (†48) s Petrem Sepešim. Na vzpomínkovém koncertě na zpěvačku, tak nemohla chybět.

„Začínala jsem ve stejné době jako Iveta, tehdy jsme na sebe upozornily v pěvecké soutěži. Iveta byla půvabná a měla neuvěřitelné kouzlo,“ svěřila se Super.cz Petra Zámečníková v pražské Lucerně, kde ji po odzpívání písně Ve jménu lásky odměnilo publikum velkým aplausem. Při poslechu by totiž jeden řekl, že píseň zpívá právě Iveta.

I proto před lety s Jiřím Strnadem nahradili úspěšné duo. Iveta Bartošová totiž odmítla po smrti Sepešiho dál pokračovat s týmem skladatelů, textařů a Tanečním orchestrem Českého rozhlasu, který řídil Felix Slováček. V roce 1986 tak vznikla nová dvojice mladých zpěváků, kteří byli hlasově od Bartošové se Sepešim k nerozeznání. Jejich největším hitem byla píseň Lítáme v tom, která hraje z rádií dodnes.

Petra Zámečníková byla jednou z hvězd, které vzdaly hold zesnulé zpěvačce při nedělním koncertu v pražské Lucerně. Zpěvačka vypadala naprosto skvěle. V černém modelu předvedla štíhlou figuru a svým zpěvem všechny odzbrojila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám