Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V nové knize Courtiers od spisovatele Valentina Lowa se lidé sledující dění okolo britské královské rodiny dozví řadu pikantností například o době, kdy Meghan Markle (42) ještě platila za aktivní členku královské rodiny a absolvovala v rámci svého poslání i nezbytné královské povinnosti, jako byla například zahraniční cesta po Austrálii s princem Harrym. Autor se ovšem v knize zabývá i kontroverzním darem od saúdského korunního prince Muhammada Bin Salmána.

Jednalo se o náušnice z drahých kamenů, které Meghan dostala od prince jako svatební dar. Vévodkyně je vynesla nejen během oficiální cesty po Austrálii, a to jen pár dní poté, co saúdský režim přiznal zabití novináře Džamála Chášukdžího, ale například i na oslavu 70. narozenin krále Karla III. Kontroverznímu daru se prý přezdívalo ‚krvavé náušnice‘.

Během této zahraniční cesty se Harry s Meghan dočkali vřelého přijetí obrovských davů lidí a osvěžující neformální přístup vévodkyně se zdál být velmi oblíbený. Podle knihy Lowa to byl však prý jiný příběh. Přestože si pozornost užívala, nedokázala údajně Meghan pochopit smysl veškerých součástí programu a povinností. Například nechápala, proč musí lidem podávat ruce nebo absolvovat různé pochůzky. Tým okolo Meghan ji prý slyšel říkat „Nemůžu uvěřit, že za to nedostávám zaplaceno,“ píše autor ve své knize.

Publikace se zároveň detailně věnuje i situacích, kdy měla Meghan šikanovat zaměstnance paláce. Zároveň se jí prý všichni báli zeptat, proč zmiňované náušnice s nechvalně proslulým pozadím, vůbec nosí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám