Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dánská královna Markéta II. (82) se rozhodla odebrat tituly svým čtyřem vnoučatům, princům Nikolaiovi (23), Felixovi (20), Henrikovi (13) a princezně Atheně (10), dětem mladšího syna Joachima. Od příštího roku již nebudou používat tituly princ a princezna a Jeho a Její královská Výsost.

Královna uvedla, že tak činí pro budoucí dobro svých vnoučat, rodina je z gesta v rozpacích. Nejstarší ze zmíněných vnoučat Nikolai uvedl, že je „smutný, v šoku a zmatený“.

„Celá má rodina včetně mě jsme samozřejmě velice smutní. Také jsme, jak i mí rodiče uvedli, z tohoto rozhodnutí a z toho, jak rychle se událo, v šoku,“ řekl princ dánskému deníku Extrabladet. „Jsem také zmatený z toho, proč se to takhle děje,“ dodal mladík.

Matkou Nikolaie, který je úspěšným modelem, a Felixe je hraběnka Alexandra, první manželka prince Joachima. Podle té není k odebrání titulů „žádný rozumný důvod“.

Matkou mladších dětí je princova současná žena, hraběnka Marie. Rodina žije v Paříži.

Královniným vnoučatům ze strany staršího syna a následníka trůnu prince Frederika tituly zůstanou.

Reklama

Další články

Načítám