Hlavní obsah
Článek

Režisér Viktor Tauš je veký lamač ženských srdcí. A zvláště herečky jeho šarmu snadno odolávají. Jeho manželkou byla Eva Jeníčková, kterou proslavila role Vendulky Utěšitelky z filmové série Básníků. Jeho další láskou byla oceňovaná herečka Klára Melíšková (52), s níž vztah střídavě slepovali.

S režisérem jsme se setkali na křtu fotografické knihy projektu Amerikánka. Po divadelní hře vzniká pod jeho taktovkou také celovečerní film, na němž s herečkami Terezou Ramba (34) a Eliškou Křenkovou velmi intezivně pracoval, jak nám vyprávěl i v našem videu a přiblížil i jeho příběh. Trvalo to dvaapadesát dní. "Už jsme vlastně dotočili, máme před sebou jen pár dotáček," upřesnil s tím, že se točilo rok, každá část v jednom ročním období.

"Ten film je z devadesáti procent obsazen dětmi, je tam asi jen deset dospělých herců. Vedle Terezy s Eliškou tam hraje například Lucie Žáčková, Pavla Beretová, Vladimír Javorský, David Novotný, Zuzana Mauréry, Václav Neužil a Magdalena Borová," vypočítal. A nás zajímalo, zda v hereckém ansámblu opět našel nějakou novou lásku. "No coment," odpověděl na přímou otázku režisér a se smíchem utekl od mikrofonu. Jak ale uvidíte z fotografií v naší galerii, jedna z hereček je mu evidentně bližší.

Reklama

Další články

Načítám