Hlavní obsah
Článek

Angela Kelly byla téměř 30 let garderobiérkou a důvěrnicí Jejího Veličenstva. Nejen že Alžbětu II. (†96) oblékala, ale také jí byla blízkou přítelkyní.

V Paláci začala pracovat v roce 1994 jako asistentka garderobiérky. V průběhu let si pečlivě vedla záznamy o královniných outfitech na nejrůznější příležitosti, a dokonce i špercích a doplňcích, které k nim vynášela. Pravděpodobně měla na starost i nachystat oblečení pro královninu poslední cestu.

Dámy k sobě měly velmi blízko a nebránily se vtípkům. Angela Její Veličenstvo jednou napálila při cestě po Austrálii v roce 2006. Královna jí vyprávěla o ledňácích, které je tam možné spatřit, ale ke smůle Kelly žádné neviděly. Garderobiérka tedy neváhala a pořídila ptáka plyšového. Nastražilo ho do klece před královnin pokoj a řekla jí, že pošel.

„Vypadala zděšeně. Přišla jsem k ní a když zjistila, že si z ní utahuji, řekla mi, že mám padáka,“ popsala ve své knize The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe. Královna ji samozřejmě nevyhodila a vtípku se obě zasmály.

Angela střežila také královninu pokladnici se šperky. Podle některých bývalých zaměstnanců došlo k nepříjemnému incidentu, když si princ Harry (39) před svatbou s Meghan Markle přišel zapůjčit tiáru pro svou nastávající, aby si ji mohla vyzkoušet u kadeřníka. Angela mu ji ale nemohla půjčit, protože to nedovoloval protokol. Podle svědků to Harryho rozzuřilo, a dokonce Kelly sprostě nadával. Usměrnit ho musela až sama královna.

„Zavolala si ho k sobě a bylo mu naznačeno, aby si uvědomil, kde je jeho místo. Choval se hrubě a královnu to nesmírně zklamalo,“ uvedl zdroj z Paláce s tím, že to Alžbětin vztah s vnukem nenávratně poznamenalo.

Ačkoliv se předchozích smutečních ceremonií neúčastnila, Angela Kelly samozřejmě nemohla chybět na královnině pohřbu ve Westminsterském opatství, kam se se svou milou přítelkyní přišla naposledy rozloučit.

Reklama

Další články

Načítám