Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pobočníci z Paláce nenechali na vévodkyni ze Sussexu (42) nit suchou. V čerstvě vydané knize Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown tvrdí mimo jiné, že si Meghan stěžovala, že není placená za královská turné, svými stížnostmi a požadavky doháněla zaměstnance k slzám, a dokonce, že kývla na rozhovor Oprah Winfrey půl roku předtím, než se s Harrym (39) vzdali svých pozic v královské rodině.

A zpovídaní nešetřili detaily. Řeč došla například na období, kdy byla vévodkyně v roce 2018 na turné v Austrálii a nechápala, proč se musí zdravit s lidmi a třást jim rukou. „Nechápu, že mi za tohle neplatí,“ zaslechl ji údajně říkat jeden ze zaměstnanců.

Autor knihy Valentine Low popsal, že Meghan své zaměstnance často ponižovala a nadávala jim. „Hodně lidí to zlomilo. Především mnoho mladých dívek bylo úplně zničených,“ stojí v knize například.

Soukromá sekretářka páru Samantha Cohen to údajně odnášela pravidelně. „Sam vždycky říkala, že to bylo jako pracovat pro párek teenagerů. Nebylo s nimi možné vyjít. Byla z toho zoufalá. Konstantně se s Harrym kvůli Meghan hádala.

Harryho bývalý poradce, kterému měla Meghan půl roku před zasnoubením s princem říct, že „brzy bude jeho šéfkou“, označil vévodkyni za problematickou dámu. A když byl i princ William upozorněn, že kvůli ní odcházejí zaměstnanci a Harry s Meghan byli upozorněni, že mají mít úctu k personálu, bývalá hvězda Kravaťáků údajně odpověděla, „že není její povinností rozmazlovat lidi“.

Další incident vykresluje, jak Harry sprostě nadával královnině stylistce Angele Kelly, která mu odmítla zapůjčit tiáru z královské pokladnice, aby si ji Meghan mohla vyzkoušet u kadeřníka. Nedovoloval to totiž protokol a Harryho to rozzuřilo. Nakonec ho musela usadit sama královna Alžběta II.

„Bylo mu naznačeno, aby si uvědomil, kde je jeho místo. Byl absolutně hrubý,“ tvrdí zdroj.

Už v minulosti se proslýchalo, a to dávno předtím, než se s Harrym vzdali svých pozic v královské rodině a přesídlili do USA, že Meghan „šikanuje“ zaměstnance. Buckinghamský palác se nicméně snažil spekulacím zamezit, jak to jen šlo. Kniha plná údajných šokujících svědectví, kterou dostali k nahlédnutí redaktoři The Times, vychází 6. října.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám