Hlavní obsah
Článek

Eva Josefíková (34) nejenže patří k nejnadanějším herečkám nastupující generace, ale kromě talentu se studentka DAMU pyšní také krásnou tvářičkou. A právě její velké oči a líbezný obličej jí vynesly srovnání s další skvělou českou herečkou Libuškou Šafránkovou, s níž ji kromě vzhledu spojuje také role Barunky v Babičce Boženy Němcové, kterou si obě dámy zahrály. Šafránková ve filmu, Josefíková na prknech Národního divadla.

A stejně jako Šafránková, i Eva Josefíková slaví úspěchy hned ve svých prvních rolích. Po boku Vojty Dyka a Kryštofa Hádka zazářila ve filmu Signál a 15. března přijde do kin její nejnovější film Probudím se včera, kde se představí coby osmnáctiletá Eliška po boku Jirky Mádla.

Jejím úplně prvním snímkem však byl Piko. „Prvně jsem před kamerou stála ve filmu Piko. Měla jsem tam malou roli feťačky Moniky, která ve výsledku na plátně převážně zvrací, takže začátek to byl minimálně zajímavý,“ směje se Eva, která za svými dosavadními úspěchy vidí hlavně štěstí. „Asi jsem pánům režisérům nějak zapadla do jejich představy o postavě. Vysvětlit „proč“ vám ale mohou pouze oni sami. Já to považuji za štěstí být ve správnou chvíli na správném místě,“ myslí si Eva.

Reklama

Další články

Načítám