Hlavní obsah
Článek

Herec Ryan Grantham (24) byl za vraždu matky v roce 2020 odsouzen k doživotnímu vězení s nárokem na podmínečné propuštění po 14 letech. Osud dětské herecké hvězdy byl zpečetěn 20. září, kdy padl rozsudek.

Soud mu také udělil doživotní zákaz držení střelných zbraní, jak bylo uvedeno v prohlášení, které obdrželo E! News.

V návaznosti na rozsudek vydal hercův právní zástupce Chris Johnson prohlášení, v němž uvedl, že na sobě herec usilovně pracoval. „Dostalo se mu psychologické podpory, aby se vypořádal s následky svých činů. Doufá, že bude moci zasvětit zbytek života své nápravě,“ uvedl.

Rozhodnutí Nejvyššího soudu v Britské Kolumbii padlo poté, co se Grantham v březnu přiznal k vraždě své matky. Podle výpovědi z června letošního roku střelil svou matku Barbaru Waite zezadu do hlavy, když v březnu 2020 hrála v jejich domě na piano. Poté natočil na video své přiznání spolu s jejími ostatky.

Pak si naložil do vozu zásobu střelných zbraní, nábojnic a Molotovova koktejlu, s nimiž se chtěl vydat do Rideau Cottage v Ottawě a zabít kanadského premiéra Justina Trudeaua. Během cesty se ale rozmyslel a vůz otočil. Chtěl spáchat masovou střelbu na mostě Lions Gate Bridge ve Vancouveru nebo na univerzitě Simon Fraser, kde studoval.

Nakonec plány neuskutečnil a zajel na policejní stanici ve Vancouveru, kde sdělil: „Zabil jsem svou matku.“

Podle posudku psychiatra trpěl Grantham před vraždou nutkáním spáchat násilí a klinickou depresí. Na konci červnového procesu pronesl Ryan u soudu závěrečnou řeč.

„Mrzí mě, jak strašlivě jsem promrhal svůj život. Ve světle tak ohavných událostí mi připadá bezpředmětné se omlouvat. Ale z hloubi duše říkám, že je mi to líto,“ nechal se slyšet.

Ryan Grantham proslul jako dětská herecká hvězda díky filmům Svět podle Redwooda, Deník slabocha a dalším. V roce 2019 se objevil v epizodě populárního seriálu Riverdale, v minulosti se mihnul také v seriálu Lovci duchů.

Reklama

Další články

Načítám