Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka a produkční stanice BBC Kate Humble (53) žije už 30 let ve spokojeném manželství s televizním producentem Ludem Grahamem (61), a tak by jeden řekl, že rady ohledně spokojeného manželství opravdu může rozdávat. Jenže touhle asi mnohé nepotěší.

Myslí si totiž, že tajemství spočívá jednoduše v tom, že neměli děti. „Myslím, že máte určitou volnost, kterou rodiče nemají. Za 30 let se hodně posunete a změníte a v mnoha ohledech jsme si to vzájemně umožnili,“ uvedla pro Woman's Weekly.

„Nemáme od sebe navzájem velká očekávání. Já nečekám, že bude živitelem rodiny, on neočekává, že budu matkou,“ popsala vztah.

Kate už dříve přiznala, že má až po krk odsuzování a dotazů, proč se nestala matkou. Nemá pocit, že by své rozhodnutí musela obhajovat a přála by si, aby se bezdětné ženy ve společnosti tolik neodsuzovaly.

Že nechce být matkou, si uvědomila ve skutečnosti už ve 14 letech. „Už od útlého věku jsem věděla, že nechci děti, a tak se tím netajím. Nemyslím, že do toho někomu něco je, ale je mnohem jednodušší to říct. Nechci děti, nikdy jsem je nechtěla,“ svěřila v roce 2016 v pořadu Lorraine.

„Může to znít hrozně, ale prostě to tak cítím,“ dodala s tím, že ji po prohlášení oslovilo mnoho žen, které jí děkovaly a její názor sdílely. „Je totiž mnoho lidí, co nechtějí děti,“ uzavřela.

A jaký názor máte vy? Myslíte si, že je pro ženu povinnost mít děti? Hlasujte v naší anketě!

Myslíte, že je povinností ženy stát se v životě matkou?
Ano, je k tomu stvořená.
3 %
Ne, žádnou takovou povinnost nemá, je to přežitek.
9,1 %
Matkami by měly být ty ženy, které si to přejí.
87,9 %
Celkem hlasovalo 22355 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám