Hlavní obsah
Nicol Prosová
Článek

Dabéra Michala Holána (38) můžete znát z filmů Kameňák nebo Chyťte doktora. Jisté je, že pokud neznáte jeho tvář, zaručeně poznáte jeho hlas. Michal Holán totiž patří k nejvyhledávanějším českým dabérům, a pokud sledujete filmy s Channingem Tatutem, pak právě on je jeho českým hlasem.

"Channing Tatum, ten je super. Toho mám hrozně rád," přiznává dabér a dodává, že plánuje mít i postavu jako slavný sex-symbol. "Já jsem teď začal makat. Já to říkám už deset let, ale teď už opravdu! Dávám tomu rok a příští léto budu jako Channing," zapřísáhl se Michal.

My jsme Michala Holána zastihli na natáčení upoutávky tanečního festivalu Life!, a protože se natáčelo mimo jiné i v letadle, nabízí se otázka, co dabér a létání. "Nebojím se. Letadla jsou mi blízký," přiznává Michal a přihazuje jednu historku z natáčení cyklu Patrola.

"Natáčeli jsme pro Českou televizi a tam jsem lítal s bojovým vrtulníkem, s vojákama," vypráví s nadšením oblíbený český dabér. Pilotní průkaz ale zatím není na pořadu dne. "Dělám si průkaz na loď a pilotní? To by byl velkej sen, ale to mají asi jen machři. To jsou borci," říká s respektem Michal Holán.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám