Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Používání peelingů v podobě AHA kyselin v péči o pleť je všeobecně považováno za skvělý tah k tomu, udržet ji dlouhodobě v dobré kondici nebo takto vyřešit některý z kožních problémů. Ovšem je nutné také dodat informaci, která rozhodně tak rozšířená není. Jde o to, že AHA kyselinami ošetřená pleť si žádá speciální péči. Jinak bude naše snažení k ničemu, nebo si dokonce můžeme ublížit.

O co se vlastně jedná? Pod zkratkou AHA se nejčastěji skrývají kyselina mléčná, vinná, citronová, jablečná a glykolová. AHA peeling je typem chemického peelingu, který využívá jako svou hlavní složku alfa-hydroxy kyseliny, tedy AHA kyseliny.

Účinky AHA peelingů na pleť

Po aplikaci na kůži ovocné kyseliny rozpouštějí výplňovou látku mezi buňkami epidermis, čímž se mění struktura pokožky. V závislosti na intenzitě peelingu a aplikaci mohou být buňky epidermis odstraněny v různých hloubkách. To má samozřejmě při správném výběru vhodné kyseliny pozitivní vliv na pleť, která se tak snáze zbavuje odumřelé nebo jinak narušené vrstvy a vzhled pleti se vylepšuje.

Účinky AHA peelingů na pleť lze pozorovat okamžitě po ošetření, ale také mají svůj vývoj a pleť formují až tři týdny po aplikaci. Tím, že kyselinami odstraníme zrohovatělé či odumřelé buňky, vytvoříme novou, kompaktnější vrstvu kůže s lepším mezibuněčným spojením. Dochází také ke snížení tvorby mazu. Kůže má tendenci více vázat vlhkost, tím dochází k vyhlazení povrchu pokožky. Spouští se regenerace pokožky, pleť je svěží, zářivá a působí mladistvěji.

Kosmetiku DOCTOR BABOR PRO seženete v salonech BABOR

Má to ale háček

„Já ráda přirovnávám pleť ošetřenou AHA kyselinami k miminku, o které je potřeba se začít dobře starat, hýčkat ho a vychovávat,“ vysvětluje Jana Sirotková, mezinárodní školitelka kosmetiky BABOR, proč je velmi důležitá následná péče o pleť, na kterou byl aplikován AHA peeling. „Tím, že pleť peelingem zbavíme již nepotřebné vrstvy, tak ji sice vylepšíme, ale také doslova svlečeme. Proto je velmi důležitá péče, kterou po AHA kyselinách na pleť naneseme,“ zdůrazňuje Jana Sirotková.

Profesionální péče

Značka BABOR má celou vysoce účinnou řadu kosmetiky DOCTOR BABOR PRO, která se dokonale postará o pleť, na níž byly aplikovány kyseliny. V této řadě kromě několika druhů sér najdete také aktivující a zpevňující krém, posilující krém nebo lehký krém tvořící ochrannou vrstvu a také pleťovou masku. Součástí řady jsou i produkty obsahující AHA kyseliny – čisticí mléko či gel, peeling a toner v jednom a zjemňující AHA tekutý peeling, který působí přes noc.

Poctivá domácí péče o pleť je samozřejmě přínosná, důležitým krokem je ale také návštěva salonu, ve kterém vám vyškolený personál poradí a doporučí vhodnou péči. Kosmetičky, které pracují s kosmetikou BABOR, jsou pravidelně školené a měly by umět poradit s každým dotazem týkajícím se péče o pleť. Kosmetička pleť odborně diagnostikuje a určí její skutečný stav a co opravdu potřebuje.

„Doporučuji před začátkem používání AHA kyselin navštívit některý ze salonů BABOR. Pleť vám zde ošetří a navíc poradí s následnou péčí, kterou si snadno pořídíte přímo v salonu. Jedná se o nejúčinnější profesionální péči, která kdy v laboratořích BABOR vznikla, proto je přímo dostupná jen v salonech. Je totiž vždy ušitá na míru potřebám každého typu pleti, dokonce se nebojíme tvrdit, že uspokojí i tu nejnáročnější pokožku,“ zdůrazňuje Jana Sirotková a dodává: „Následná péče je totiž to nejpodstatnější, co pro svou pleť můžete udělat po peelingu AHA kyselinami. Neváhejte a najděte si i vy svůj salon BABOR.“

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám