Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatímco její šéfová chodí v civilu, ona jako správná žena zákona nosí policejní uniformu. A ta poručici Lucii Krásenské sluší. Něžná blondýnka si umí na lotry došlápnout. Její představitelka Jaroslava Stránská se v soukromí také umí pořádně ohánět. Ne se zbraní, ale s pilou, šroubovákem nebo malířskou štětkou.

Málokdo tuší, že herečka, která září z nedělní obrazovky coby půvabná, leč neústupná policistka v seriálu Policie Modrava, patří ke zdatným kutilům. „Umím vyštukovat, postavit zeď i krb, nalepit dlaždice,“ řekla Super.cz se smíchem Jaroslava Stránská (53), která se proslavila také ve filmu Discopříběh.

Řemeslné dovednosti odkoukala od prvního manžela, když stavěli. Prohloubila je a zužitkovala při rekonstrukci domku babičky. A kutilství plně rozvíjí na chalupě poblíž Velvar, kde se realizuje. Lepení tapet, malování a natírání nebere jako nic zvláštního.

„Já nikdy nebyla na ženské práce, neumím třeba šít. Ale dokud se jezdilo v autech, ve kterých se člověk mohl hrabat, tak jsem si uměla vyměnit brzdové destičky, profouknout všechny možné trysky,“ vyjmenovává, do čeho všeho se dokáže pustit.

Kutilské vlohy přihrály Jaroslavě práci. Kamarádi z pořadu Rady ptáka Loskutáka kolegyni vyzvali, ať něco vyrobí. Přemýšlela, co jí ještě chybí na zahrádce, a zjistila, že nemá kompostér. Udělala dřevěný, na který nařezala a sešroubovala prkna. Když natáčení skončilo, zase vše rozebrala, odvezla na chalupu a tam ho opět dala dohromady.

Není divu, že po čase dostala nabídku, aby rady pro kutily a zahrádkáře moderovala. „Bránila jsem se, že tohle vůbec neumím, že jde o úplně jinou disciplínu. To není jako se naučit roli. Občas se propotím, ale už se do toho dostávám,“ řekla Super.cz Stránská.

Reklama

Další články

Načítám