Hlavní obsah
Článek

Je jim mezi 50 a 76 lety, při vystoupení se nakrucují v národních krojích a jejich zpěv má k dokonalosti daleko. Mají ale neuvěřitelnou dávku energie a dobré nálady, kterou dokázaly porazit i největší hvězdy ruského šoubyznysu. O kom je řeč?

O folklorní skupině, která do Moskvy původně přijela až z dalekého Udmurtska, které se rozkládá na východním konci evropské části Ruska, dosud za hranicemi jejich vlasti slyšel málokdo. To se ale brzy změní, svérázné dámy budou totiž svou zemi zastupovat na soutěži Eurovize 2012 v ázerbajdžánském Baku.

Dámy své skupině daly název Buranovskije babuški, tedy Babičky z Buranova, čímž ale nenarážejí na to, že by jim trčela sláma z bot, Buranovo je udmurtská vesnice, z níž skutečně pocházejí.

Nepochybně nejstarší účastnice, které se za 56 let existence Eurovize této soutěže zúčastní, nezaujaly publikum žádnou ruskou lidovou písní. Vystoupily s disko verzí americké folkové balady House of the Rising Sun (Dům u vycházejícího slunce) a pořádně to rozjely.

Před nezkrotnou energií sympatických důchodkyň nakonec musel smeknout i popový idol Dima Bilan, který zapěl v duetu s bývalou členkou dua Tatu Julijí Volkovou.

Reklama

Další články

Načítám