Hlavní obsah
Článek

Jen velmi zřídka se stává, že členové britské královské rodiny projevují emoce na veřejnosti. I královští jsou ale jenom lidé, a pokud jste na pohřbu vlastní babičky, je zajisté velmi náročné udržet emoce na uzdě.

Včera odpoledne dorazila rakev královny Alžběty II. (†96) do Westminsterského opatství. Z Buckinghamského paláce ji v průvodu doprovodili potomci královny, stejně jako vnuci William (41) a Harry (39).

A právě mladší z bratrů se ve Westminster Hall neudržel a fotografové ho zabrali zrovna v momentě, kdy si mnul uslzené oči. Šlo o zlomek okamžiku a je celkem pochopitelné, že dal vévoda ze Sussexu emocím průchod.

Po jeho boku mu byla oporou manželka Meghan (42), vedle Williama stála zase jeho choť Kate. Zatímco bratři zhruba 38 minut pochodovali za rakví, jejich manželky dorazily v autech. Kate s Camillou, královnou manželkou, Meghan v dalším voze s hraběnkou z Wessexu.

Sussexští už nejsou aktivními členy královské rodiny, a tak se jich protokol nejspíš netýká. Nebrání se tedy na rozdíl od ostatních členů něžnostem na veřejnosti. V kostele se například drželi za ruce, což u Kate s Williamem rozhodně neuvidíte, u Harryho s Meghan je to ale zcela běžné.

Vzhledem k situaci vévoda ze Sussexu nejspíš ocenil, že má manželku po boku a může ji držet za ruku. Vypadalo to, že její oporu potřeboval.

Reklama

Další články

Načítám