Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák a DJ Orville Richard Burrell známý pod jménem Shaggy pochází z Jamajky a fanoušky si získal především svými melodickými písničkami v reaggae stylu. K jeho nevětším hitům patří především písničky z devadesátých let. Snad každý zná určitě songy Boombastic (1995) a It Wasn't Me (2000), se kterými boural žebříčky hitparád.

Shaggy se sice narodil na Jamajce, ale ve svých osmnácti letech se společně se svými rodiči přestěhoval do USA, kde začal brát hodiny zpěvu. Později nastoupil k Námořní pěchotě Spojených států amerických a v letech 1990 až 1991 bojoval rovněž ve válce v Zálivu, což ho prý později inspirovalo k napsání zmíněné písně Boombastic.

Shaggy dnes slaví už čtyřiapadesáté narozeniny, ale nadále patří k aktivním zpěvákům, kteří pravidelně vydávají nové desky. Jeho poslední album vyšlo letos a jmenuje se Com Fly Wid Mi. Shaggymu se daří také v osobním životě.

Shaggy - Boombastick

V roce 2014 se oženil se svou dlouholetou partnerkou Rebeccou Packer, s níž má tři dcery. Z předchozího vztahu má navíc dva syny, z nichž jeden je známý americký rapper Robb Banks, jenž tak kráčí v tatínkových šlépějích.

Reklama

Další články

Načítám