Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britskou modelku a manželku rockera Roda Stewarta (77) Penny Lancaster (51) mohou fanoušci znát nejen z módních žurnálů. Od loňska ji mohou potkat také v policejní uniformě v centru Londýna, kde jako konstábl dohlíží na pořádek.

O práci u policie se Lancaster začala zajímat poté, co se zúčastnila pořadu Famous and Fighting Crime, ve kterém se připojila ke skutečným policistům ve službě. Že nejde o žádnou selanku, tehdy zakusila na vlastní kůži, když v době natáčení čelila výhrůžkám ubodáním ze strany drogového dealera.

Právě tato konkrétní situace ji přiměla k tomu, že se o policejní práci začala více zajímat. Po natočení pořadu si podala přihlášku a loni dokončila speciální trénink. Ve službě je i nyní, kdy se britská metropole loučí se zesnulou královnou Alžbětou II.

„Převážně pracuji v pěší hlídce, ale mám příležitost si vyzkoušet i další oblasti policejní práce jako práci ve vozech, se psy nebo při speciálních operacích jako hlídky během londýnského maratonu nebo jubilea,“ vyjmenovala před časem na BBC, co její práce obnáší.

V manželovi má prý oporu, přestože se Stewart samozřejmě bojí o její bezpečnost. „Podporuje mě ve všem, do čeho se pustím. Uvědomil si, kolik radosti a nadšení mi tato práce přináší,“ doplnila někdejší úspěšná modelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám