Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mezi truchlícími, kteří oplakávají smrt královny Alžběty II., je i manželka nejmladšího syna panovnice, prince Edwarda, hraběnka z Wessexu Sophie. Podle britských médií měla ke královně velice blízko, Alžběta II. ji dokonce měla brát téměř jako svou dceru.

O svou vlastní matku hraběnka z Wessexu přišla v roce 2005, Mary Rhys-Jones ve svých 71 letech podlehla rakovině.

S královnou prý Sophie trávila spoustu volného času. Napomohlo tomu i to, že rodina prince Edwarda bydlí jen kousek od hradu Windsor, Alžběta II. a její snacha navíc měly hodně společných zájmů. Jako milovnice psů spolu chodily venčit mazlíčky, obě se také zajímaly o vojenskou historii a hodně času tak strávily v královských archivech windsorského hradu.

Podle Daily Mailu se pouto upevnilo poté, co královně v roce 2002 během několika týdnů zemřela nejdříve sestra Margaret a poté matka Alžběta. V těžkých chvílích ji utěšovala právě Sophie. A po boku milované tchyni byla i po smrti prince Philipa. „Sophie se tiše a nenápadně stala jedním z neopěvovaných pokladů královské rodiny,“ píše Daily Mail.

Stejně jako Harry a Meghan nyní i Edward a Sophie se pokoušeli o vlastní byznys. Ona v oblasti PR, on jako televizní producent. Hraběnku ale v roce 2001 nachytali ve zinscenovaném rozhovoru, při němž se novinář vydával za šejka a potenciálního klienta její PR firmy, při drbech o vysoce postavených politicích, a dokonce o královské rodině, a byl z toho obrovský skandál. Média jej označovala jako Sophie Tapes.

Hraběnka se nicméně omluvila, manželé podnikání ukončili, vrátili se zpět ke královským povinnostem a zvládli si napravit pochroumané renomé.

Reklama

Další články

Načítám