Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Vzpomínáte si ještě na svůdnou Barču z letní komedie Matěji, proč tě holky nechtějí? Podívejte se, jak dnes vypadá jedna z nejtalentovanějších dětských hvězd, hlavní hrdinka filmů Čekání na déšť a Dívka s mušlí, Dita Kaplanová (47). Herečka se za své dětské role dočkala ocenění na filmových festivalech v Karlových Varech, v Montrealu, Gijónu a Moskvě. Dnes můžete její hlas znát z dabingu a vidět ji na prknech Národního divadla v Brně.

„Když mi bylo dvanáct let, přijela k nám asistentka režiséra Kachyni. Krátce na to jsem dostala hlavní roli ve filmu Čekání na déšť a už to jelo. Každý rok přicházely nabídky na další seriály, inscenace a filmy. Převážně to byly hlavní role,“ vzpomíná Dita, která se nechtěla stát herečkou a slibně rozjetou kariéru ze dne na den ukončila. Zvali ji na konkurzy, ale ona se zapírala a vymlouvala.

„Neměla jsem problémy s učením. Cesta na gymnázium byla jednoznačná. Nechtěla jsem se stát herečkou,“ vzpomíná Dita. Za pár let ale úplně změnila názor a přihlásila se na JAMU: „S přijetím nebyl problém. Hned po škole jsem se dostala do Divadla na provázku.“

Slávu z let dospívání se Ditě už ale nikdy nepovedlo obnovit. Vlastně po ní ani netoužila. „Neuměla jsem uvažovat dopředu a byla jsem bez ambicí. Jako dítě jsem si popularitu užila, nemrzí mě to. Jakýkoliv kontakt s médii jsem odmítala a odmítám v podstatě dodnes,“ prohlašuje herečka, která se v menších rolích objevila například v Četnických humoreskách, v Renčově snímku Zrozen bez porodu a naposledy v komedii Westernstory.

Reklama

Další články

Načítám