Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Každý z nás má nejspíš svou zajetou rutinu a denní zvyky, bez kterých by se v každodenním životě neobešel. A panovníci rozhodně nejsou výjimkou. Podívejte se na zvyky Karla III. (75), na které nový britský král nedá dopustit.

Není tajemstvím, že Karel III. zásadně vynechává oběd. Jeho pracovní dny jsou tak dlouhé a tak nabité, že na jídlo během dne zkrátka nemá čas, jak už v minulosti svěřil jeho bývalý tiskový tajemník Julian Payne.

Ten také prozradil, že si proto král dopřává pořádnou snídani. Ta se typicky skládá z ovoce, semínek a čaje. Navzdory klepům, že jsou královské snídaně postavené na vejcích, Payne tvrdí, že Karla III. nikdy v životě neviděl pozřít vejce k snídani.

První přestávku od práce si král dopřeje okolo 13. hodiny, nikoliv však na jídlo, ale aby se prošel venku. Nemá rád, když je dlouho zavřený mezi čtyřmi zdmi, a i okna v jeho pracovně musí být stále dokořán.

Pauza na jídlo pak přijde až v 17:00, kdy si s královnou manželkou dopřejí sendviče a ovocný koláč. Pak se ale vrátí k práci a pokračuje až do 20:30, kdy je čas večeře. Ve 22:00 ale opět usedne za pracovní stůl, kde zůstane do půlnoci.

Král má také speciální požadavky, co se týče osobní hygieny. Jeho bývalý komorník Paul Burrell dříve svěřil, že si žádá vanu do poloviny napuštěnou vlažnou vodou.

Kolují také mýty, že má král celkem specifický seznam osobních věcí, které mu s sebou musí sbalit, když cestuje. A zatímco někteří si rádi přibalí vlastní polštář, král údajně požaduje svou ortopedickou matraci. Mezi dalšími předměty ze seznamu je například záchodové prkénko, konkrétní značka toaletního papíru, ložní prádlo, jeho komoda a dva oblíbené obrazy skotské krajiny. Tak ještě že mu nemusí balit královna manželka.

A není divu, že na cesty potřebuje celou komodu. Král se údajně převléká až pětkrát za den. Pochopitelně dbá na svůj zevnějšek, a také ale záleží na závazcích, které ten den má.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám