Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vévoda ze Sussexu zveřejnil prohlášení, v němž vzdal hold své zesnulé babičce, královně Alžbětě II. (†96) Na zámek Balmoral, kde panovnice zemřela, se princ Harry (39) dostal až ve čtvrtečních večerních hodinách, a nestihl se tak s babičkou rozloučit.

V emotivním prohlášení jí poděkoval za rady, které mu dala, nakažlivý smích a popsal ji jako svůj kompas, který mu mnohdy udával směr. Připomněl také královninu oddanost koruně a službě vlasti a neopomněl zmínit také „drahou ženu“ Meghan.

„Babi, i když nás tato situace uvrhla do obrovského smutku, budu navždycky vděčný za naše první setkání: od mých dětských vzpomínek přes mé první setkání s tebou jako s mou vrchní velitelkou po první moment, kdy jsi potkala mou drahou ženu a objala svá milovaná pravnoučata,“ píše princ ve své vzpomínce, jež končí větou: „Také se teď usmíváme při vědomí, že jste se s dědečkem znovu setkali, spolu a v pokoji.“

Harryho prohlášení přišlo dva dny poté, co se s manželkou Meghan (42), bratrem Williamem (41) a jeho ženou Kate (42) objevili před hradem Windsor, aby si zde prohlédli květinové a jiné dary, jež lidé nechávají u brány, a setkali se s přítomnými.

Dle zdroje z paláců bylo dle prince Williama důležité ukázat jednotu. Naposledy se zmíněná čtveřice mezi lidmi objevila před dvěma a půl lety, v březnu 2020.

Reklama

Další články

Načítám