Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osudy dětských filmových hvězd nebývají vždy zrovna hvězdné. Někteří se nesmíří se ztrátou dětství, jiní propadnou závislosti na alkoholu nebo drogách a další sláva provází po zbytek života. Dnes dvaadvacetiletý Jake Lloyd spadá pod první případ. Role Anakina Skywalkera v první epizodě Star Wars: Skrytá hrozba pro něj znamenala zásadní zlom, kvůli kterému se zapřisáhl, že k herectví se již nikdy nevrátí.

Malému Jakeovi bylo deset let, když získal roli, díky které jej poznávali děti i dospělí. On to však jako výhodu rozhodně nevnímal. Pozornost okolí jej vytáčela do nepříčetnosti, což mělo za následek, že začal nenávidět nejen celé Hvězdné války, ale také režiséra George Lucase.

„Míval jsem šedesát rozhovorů denně, takže jsem nestíhal nic kromě toho, ani školu. Když jsem někde prošel, děti napodobovaly zvuk světelného meče. Kvůli tomu filmu jsem nenáviděl i George Lucase a zničil jsem všechny dárkové předměty k Star Wars, co jsem dostal. Tohle období bylo peklem na zemi,“ přiznal Jake, který se dva roky poté objevil už jen v kasovním propadáku Madison a od té doby již nenatočil nic, což plánuje dodržet i nadále.

Jakea si mohou filmoví fanoušci pamatovat také z rodinné komedie s Arnoldem Schwarzeneggerem Rolničky, kam se podíváš z roku 1996.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám