Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený britský zpěvák známý z tamní soutěže Pop Idol stejně jako z divadelních prken na West Endu Darius Campbell Danesh byl nalezen 11. srpna bez známek života ve svém bytě v Americe. Dosud se ovšem nevědělo, co bylo příčinou nečekaného úmrtí teprve jednačtyřicetiletého umělce. Nyní je ale jasné, že se zpěvák udusil.

Zpěvák, jenž proslul rovněž hitem Colourblind, se nešťastnou náhodou udusil po vdechnutí narkotické inhalační drogy chlorethanu známého rovněž jako etylchlorid nebo ‚duster‘. Ten působí tlumivě na centrální nervový systém, ale užívá se mimo jiné k prodloužení orgasmu během sexuálních aktivit. V Brazílii se například užívá poměrně běžně během karnevalů.

Smutnou zprávu o jeho úmrtí sdělila veřejnosti zpěvákova rodina, které bylo původně řečeno, že na výsledky soudem nařízené pitvy mohou příbuzní čekat i dva měsíce, ve skutečnosti se tak zpěvákovi nejbližší důvody dozvěděli po necelém měsíci.

V pitevních dokumentech je uvedeno, že za úmrtím stojí toxické účinky chlorethanu a také udušení a bylo tak soudním lékařem označeno za nehodu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám